felmérés

A globalizációval és a mobilitás növekedésével Magyarországon is megnőtt az igény a magas színvonalú költöztetés iránt. Mi ezt az igényt szolgáljuk ki. Alább ismertetjük meg Veled, ez hogyan is történik.

Telefonos vagy e-mailes megkeresés után kollégáink a helyszínen felmért vagy az általad elektronikus úton elküldött adatok alapján megállapítják a költöztetendő mennyiséget (köbméter), felmérik az árat befolyásoló helyi viszonyokat (emelet, parkolási, behajtási és rakodási lehetőségek, nehéz tárgyak) és tisztázzák Veled, hogy milyen szolgáltatásokra tartasz igényt. Az EuroMove képes kielégíteni legkülönlegesebb igényeidet is, de ún. „fapados” szolgáltatást is megrendelhetsz.

A felmérés után néhány munkanapon belül megkapod ajánlatunkat (ha óhajtod, elektronikusan), amely az áron túl tartalmazza a fizetés módját, az árban kalkulált szállításhoz tartozó költségeket, a biztosítás adatait, valamint ajánlatunk érvényességét, azaz azt, hogy meddig várjuk visszaigazolásodat, ha a kért időpontban akarsz költözni.

Kérjük, alaposan tanulmányozd ajánlatunkat és bátran jelezd, ha valami nem világos, vagy ha változtatni szeretnél a feltételeken. Felkészült és tapasztalt kollégáink jól tudják, hogy egy lakóhely-változtatás mennyi gonddal jár, mennyi odafigyelést igényel, s milyen sok apró elemből áll össze. Érdemes pontosan tisztázni azt is, hogy a szállítmány várhatóan mikor érkezik meg. Napra, órára tervezni csak akkor lehet, ha egyszerre szállítunk egy teljes kamionnyi mennyiséget Európán belül, azaz a kamion a házadtól indul és a külföldi címedre közvetlenül érkezik.

Kisebb mennyiségek esetén több tételt várunk össze azért, hogy a fuvardíj kedvezőbb legyen és így kevesebbet fizess. Ilyenkor a kiszállítás pontos időpontját (nap és óra) telefonon egyeztetjük Veled, ingóságaid pedig a raktárunkban várják az indulást. Az EuroMove profiljából adódóan ez természetesen minden esetben csak személyi ingóságot jelent. Kereskedelmi árut nem keverjük személyes ingóságaiddal, mert azok teljesen más kezelést igényelnek. Tengeren túli költözés esetén megadjuk a várható tranzitidőt, a konkrét, Neked is megfelelő időpontot pedig a célállomáson fogadó partnercégünkkel tudod egyeztetni.

Cégünk kizárólag költöztetésre érvényes biztosítást kínál, melynek igénybevételét feltétlenül javasoljuk. Ennek az az oka, hogy csak így tudod érvényesíteni az Te szállítmányod egyedi értékét. A kockázatokra vonatkozóan kérj kollégáinktól részletes információt!

A kockázatok köre és a biztosítás díja attól függően változik, hogy te csomagolsz-e avagy ezt a kényes feladatot ránk bízod. Ha a csomagolást Te végzed, a díj ugyan alacsonyabb lesz, de a kockázatok köre szűkebb.

A biztosítás megkötése során ingóságaid értékéről előzetesen listát kérünk tőled. Itt tetszésed szerint megadhatsz új, vagy használt értéket. A biztosítási díjat a felértékelés végösszegének az ajánlatban szereplő százalékában határozzuk meg. Biztosítási listánkat tetszésed szerinti valutában töltheted ki.

Ha az árajánlatot minden vonatkozásban elfogadod, kérni fogjuk, hogy azt írásban az ajánlatban szereplő információk szerint igazold vissza. Ha a céged fizet, kérjük annak az ügyintézőnek az adatait és aláírását, aki illetékes a számla jóváhagyásában.

A visszaigazolás után kollégáinkkal pontosan egyeztetheted a költözés napját. Ezt érdemes minél előbb lefoglalni. Figyelembe kell venned, hogy a költözés szezonális jellegű, tehát a nyári hónapokban, valamint decemberben és januárban a konkrét napot érdemes 30-40 nappal korábban kijelölni. Egyébként az általánosan érvényes, hogy ha rugalmas tudsz lenni, kedvezőbb árat tudunk adni.

nemzetközi költözetés

A számlát kollégáink a visszaigazolásodban szereplő adatokkal kiállítják és megküldik neked. A teljesítést a megállapodás szerint kérjük. EU-n belüli költözésnél a teljes összegre ÁFÁ-t számolunk fel.

A költözés napján az előre megállapodott időpontban a mennyiségnek és helyszínnek megfelelő létszámú csomagoló kollégánk érkezik a lakásodra. Kollégáink az angolul is beszélő csoportvezető irányításával tisztán, egyenruhában jelennek meg. A kollégák érkezése után vidd körbe a munkavezetőt a lakásban, hogy fel tudja mérni a feladatot. Ha kérésed vagy kérdésed van, kérjük, keresd őt, vagy azt az irodai kollégát, akivel eddig kapcsolatban voltál.

Ha csomagolást is rendeltél, kollégáink visznek magukkal minden olyan csomagolóanyagot, amire szükségük lesz. (Ezért fontos, hogy a felmérés során valamennyi költözésre kerülő ingóságról tudomást szerezzünk.) Az értékes bútordarabok, képek speciális, egyedi csomagolást kapnak - sok esetben előre, méretre készített faládát. Kollégáink különféle célokra használatos dobozokkal érkeznek: könyves, edényes, többféle ruhás, akasztós, képes, lámpás. A dobozok megfelelnek a bele kerülő tárgyak méretének és súlyának.

Ha nem rendeltél tőlünk csomagolást, kérjük, ügyelj arra, hogy a nehéz könyvek a legkisebb dobozba kerüljenek. Az európai szállítmányoknál a bútordarabokat általában többször felhasználható pokrócba csomagoljuk. Konténeres szállításnál, vagy értékes bútorok esetén ún. exportcsomagolást alkalmazunk. Ilyenkor a fokozott biztonság érdekében minden bútordarab egyedi csomagolást kap. Csomagoláshoz műanyag-fólia helyett lehetőség szerint környezetbarát többrétegű paplanpapírt használunk. Ezt kollégáink már a felmérés során rögzítik, így költsége már eleve szerepel az ajánlatban és a számlában.

Többletköltség ekkor már nem merül fel, hacsak a felmérés során rögzített mennyiség el nem tér a ténylegesen csomagolandótól. E kellemetlenség elkerülése érdekében kérjük, hogy pontos adatokat közölj, illetve, ha időközben változás történik, tudasd velünk.

A csomagolás a mennyiségtől függően 1-4 napig is eltarthat. Ha a munka többnapos, érdemes a munkavezetővel már a legelején közölnöd, ha ez alatt is a lakásban szándékozol éjszakázni.

A csomagolás befejeztével kollégáink csomaglistát készítenek, amely az út során egyben a fuvarozás hivatalos okmánya is. Ebben valamennyi doboz, bútordarab számot kap. Ha Te csomagolsz, fontos tehát, hogy listát kapjunk Tőled a dobozok tartalmáról.

A listán rögzítjük az esetleges sérüléseket is, valamint mindketten aláírva ezzel vesszük át Tőled a szállítmányt. A lista 3 példányban készül, amelynek első példányát Te kapod. (Ezzel veszed majd át és ellenőrzöd a szállítmányt a rendeltetési helyén. Ekkor tehetsz megjegyzést az esetleges, útközben keletkezett sérülésekről. Ezzel tudod érvényesíteni majd a biztosításodat.)

A listázás befejeztével megkezdődik a fuvareszközre rakodás (helytől függően külső lifttel). Az elszállítás történhet több menetben is, ilyenkor a végleges szállítmány csak a raktárunkban áll össze.

A költöztető teherautók számára komoly logisztikai tényező a nagyvárosok forgalomkorlátozása. Ha szükséges, kisebb teherautóval történik a felvétel, illetve kiszállítás. Budapesten is vannak korlátozó behajtási övezetek, s csak ennek megfelelően tudunk közlekedni és szállítani.

Ha igényled, mód van arra, hogy fuvarozás előtt rövidebb-hosszabb ideig tároljuk az ingóságaidat kizárólag bútorok tárolására szolgáló raktárunkban. Itt rakjuk meg a tengeren túlra induló konténereket is. A rakodás is szakszerűen, megfelelő rögzítéssel és rakodási sorrend alkalmazásával történik, legyen szó konténerről vagy teherautóról.

Gépkocsidat is el tudjuk szállítani. Ilyenkor azt kérjük, hogy minimális mennyiségű benzinnel hozd az autót a raktárunkba, ahol megfelelően rögzítve rakjuk azt szállítóeszközre.

relocation

A fuvareszköz megrakása után, ha szükséges, elvégezzük a vámkezelést, majd a szállítmány útnak indul.

A célállomáson az egyeztetett időpontban címedre, vagy partnerünk raktárába érkezik a szállítmány, ahol kollégáink kirakják az ingóságaidat. Megállapodásunknak megfelelően kirakodunk, kicsomagolunk, s a helyükre rakjuk a bútordarabokat, valamint elszállítjuk a csomagolóanyagot.

Kérjük, hogy a kirakodás során, a csomaglista alapján tételesen ellenőrizd valamennyi csomag lerakását és minőségét. Ha kicsomagolást is rendeltél, utána rögzítsd az útközben szerzett esetleges sérüléseket. Az eltéréseket aláírásoddal igazolva megjegyzés formájában jelezd a listán, s átvételkor a jelen lévő munkavezetővel erősíttesd meg. Ez alapján tudsz később a biztosító felé eljárni.

A munka végeztével örömmel vesszük, ha szolgáltatásunk színvonalát kérdőívünk kitöltésével értékeled. Ezzel tudsz bennünket segíteni abban, hogy egy későbbi költözésed során - amikor remélhetőleg ismét az EuroMove-ot választod - még magasabb színvonalon tudjunk kiszolgálni, s a már ismert, régi arcokat üdvözölhesd.